de Vinosoof


(Pagina 1 van 2)   
« Vor
  
1
  2  Volg »

 Artikelen van deze Vinosoof

Voor de Nederlandse ondernemer is het zoeken naar een geschikte webshop software een tijdrovende opgave.
Wat zijn voor de wijnhandel essentiele functies die U nodig heeft om een eigen webwinkel te beginnen zonder al teveel poespas?
Ik ben opzoek gegaan naar de beste keuze als u een eigen webwinkel programma wilt aanschaffen.

Online boekhouden de oplossing voor uw online administratie? Welke online boekhoudprogramma is de beste keus?
Ik ging op onderzoek uit zocht de beste oplossing voor de wijnondernemer en vergeleek de mogelijkheden van de huidige online administraties.

Lindemans wijnen, een chemische laxeerbom? De Australische wijnwetgeving is zeer losjes vormgegeven en kent weinig tot geen restricties wat betreft het toevoegen van chemische additieven inclusief laxeermiddelen. Ook het blenden ( mengen) van verschillende jaargangen, regio's etc. is gewoon toegestaan. Geen haan die er naar kraait. Tijd om de wijn van de Aussies eens onder de loep te nemen.

Batard Montrachet 2005 van Domaine Blaine Gagnard


Het was weer even geleden dat we voor het laatst en dergelijke 'zwoele blondine' hebben ontkurkt.  De laatste was een Criots Batard Montrachet uit 1998 welke we dronken in 2005 en ditmaal het zusje, een 'gewone' Batard Montrachet' uit 2005 van het Domaine Blaine Gagnard.

Napbor 2007 Cuvee

De NapBor 2007 Cuvee van St Andrea is vreemde doch zeer aangename eend in de bijt.

Figula Pinceszet | Szilenusz Cuvee | Nyerges 2007

Figula Pinceszet is van vader op zoon overgegaan en dat lijkt een prima opvolger te zijn!  Een gedreven jeugdige persoonlijkheid die gastvrijheid en en commercie prima combineert en bovendien een smaken weet te creeeren waarvan ik niet wist dat je die van die druivenrassen kon vinificeren. In 1 woord: verrassend! 


Castello Banfi - Summus, de godendrank uit Toscane

Iemand die z'n wijn Summus durft te noemen moet toch wel heel wat in z'n mars hebben.... Je maakt nogal een statement en dus is de verwachting hooggespannen. Castello Banfi in het prachtige Toscane durft het. En, zo kan ik nu beamen, het doet z'n naam ook echt eer aan. Een topwijn cépage van de sangiovese druif...

De Criots Batard Montrachet Grand Cru van Fontaine Gagnard

Voor een liehebber van witte wijnen is deze witte bourgogne een absolute topper en een 'must drink' voordat het te laat is. De Criots Batard Montrachet 1998 kwam zomaar op een avond voorbij toen vriend Wouter Das ons eens wat 'anders'wilde laten proeven. Terwijl er die avond naast deze alleenstaande witte ook een 7-tal zeer goede rode wijnen de revue passeerde, viel deze fles met bourgondische nectar de meesten niet echt op. Er bleek meer oog voor dikke Bordeaux's dan deze schijnbaar onopvalllende witte goedheid.

Chateau Grillet, ambrosia van de eerste orde ( 2004)

Chateau Grillet spreekt tot de verbeelding. Althans, bij mij.
Op een of andere wijze fungeert deze kleine wijnenclave in mijn beleving als referentie voor alle chateau's. Hier wordt nog echte wijn gemaakt. En het mooie is, deze echte wijn is wit!
Geen zoete dessertwijn, maar een mooie droge witte wijnj welke je gemakkelijk 10 tot 15 jaar kunt lageren en alleen maar beter wordt.

Hongaarse wijnen in Nederland

Hongaarse wijnen in Nederland, Figula Pinceszet of van Olaszrisling tot Szürkebarát en van Tokay tot Sauvignon Blanc.

Wat is dat met die Hongaarse wijnen?  Zelden tref je ze aan in de Nederlandse supermarkten en ook de drankketens laten ze meestal links liggen, op de paar flesjes befaamde zoete Tokaj na.
De hongaarse wijnen beschikken nog niet over een gecontroleerd kwaliteitssysteem  ( AOC, DOC, etc. ) zoals dat geldt in de bekende wijnlanden als Frankrijk, Italie, Spanje en Portugal.  Maar is dat nodig? Portugal en Italie spannen de kroon wat betreft hun kwaliteitsnormen en gaan, om een wijnbouwer een serieus goede en met name lekkere wijn te laten produceren, een beetje te ver. Vaak worden in Italie dan ook de beste wijnen als 'tafelwijn 'verkocht omdat ze niet voldoen aan de de door de overheid opgelegde vinificatienormen en wordt de prijs bepaald door de markt. Niet zelden tref je dan ook tafelwijnen aan met prijzen boven de €150.

Terug naar Hongaarse wijn. Landen als Australie, Zuid-Afrika, Chili, Argentinie hebben eveneens geen gecontroleerd systeem en u zult het met eens zijn, daar komen prachtige wijnen vandaan.